Over Tupac.be

Hoe het allemaal begon

Een achttal jaar geleden raakten we voor het eerst in de ban van het maken van websites. We konden ons geen beter onderwerp voorstellen dan ons groot idool Tupac Shakur. De allereerste versie bestond uit 3 pagina’s met wat tekst en foto’s. Al snel werden plannen gemaakt om een volledige website uit te bouwen en die op het internet te plaatsen.

De eerste volledige website

Onze eerste complete 2Pac-site kwam er in 2001 en werd officieel gelanceerd onder de naam tupac.be.tf op 5 maart 2001. Die site werd, na een tweede versie waarbij het design werd veranderd, op 15 mei 2008 afgesloten. De site, ondertussen ook beschikbaar op het top level domein tupac.be, ontving bijna 175000 bezoekers met als recorddag 22 september 2001 (799 bezoekers). De laatste jaren kreeg de site minder en minder bezoekers en door tijdsgebrek raakten zowel de inhoud als het design fel verouderd…

Versie 3

Hoewel ze nog niet helemaal af was, werd de huidige versie gelanceerd op maandag 16 juni 2008 – Tupacs 37e verjaardag. Het volledig vernieuwde design is veel lichter en hopelijk ook duidelijker. De inhoud werd volledig herbekeken en herschreven. Ondanks dat nog niet alle pagina’s af zijn (interviews, artiekels, …), konden we niet langer wachten om het met jullie te delen.

Tupac.be is altijd al tweetalig geweest (Engels en Nederlands) en dat is bij deze versie niet anders: op de 12e verjaardag van Tupacs dood (zaterdag 13 september 2008) hebben we de Nederlandse vertaling live gezet! Maar waarom het daarbij laten? Als Belgische site is het onze ambitie om alle officiële talen van ons kleine landje aan te bieden. Dat maakt dat we nog zeker naar het Frans en het Duits willen vertalen. En wie weet, misschien hebben we ooit nog meer vertalingen beschikbaar!

Terug naar boven

.-. © Copyright 2003–2018 tupac.be :: I am Web Developer .-.

Sitemap

Deze Site

 1. Home
 2. Over Tupac.be
 3. Links
 4. Sitemap

Zijn Leven

 1. Biografie
 2. Tijdslijn
 3. Afeni
 4. Familie
 5. Beefs
 6. Schietpartij 1994
 7. Zijn dood
 8. Theorieën

Zijn Werk

 1. Discografie
 2. Gedichten
 3. Filmografie
 4. Bedrijven
 5. Groepen

Multimedia

 1. Foto’s
 2. Nieuws

Allerlei

 1. Tatoeages
 2. Kleinere weetjes
 3. Brieven van Mutulu
 4. Thug Life-code
 5. Niccolò Machiavelli
 6. Túpac Amaru II
 7. Stop the Gunfight